Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi

Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 pezzi

Składniki

Pesto di asparagi verdi e pistacchi
  • 1250 g di acqua
  • 500 g di asparagi verdi freschi (2 mazzi)
  • 250 g di cubetti di ghiaccio
  • 75 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato fresco
  • 50 g olio extravergine di oliva
Ceviche di gamberi
  • 200 g di gamberi crudi sgusciati
  • 50 g di cipollotti
  • 50 g di succo di lime
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
  • 12 fette di pane tipo ciabatta, tostate
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie) verde o rosso, a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5.93 g
Kalorie 521 kJ / 125 kcal
Tłuszcz 8.02 g
Błonnik 1.67 g
Węglowodany 7.05 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...