Crocchette di ricotta e menta con salsa allo yogurt

Crocchette di ricotta e menta con salsa allo yogurt

3.9 10 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Salsa allo yogurt
  • ½ spicchio di aglio
  • 3 fili di erba cipollina fresca lavati
  • 3 rametti di aneto fresco le foglioline lavate
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di yogurt greco bianco
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di succo di limone
Crocchette di ricotta
  • 1 spicchio di aglio
  • 10 foglie di menta fresca lavate
  • 130 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di ricotta fresca scolata (veder consigli)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 100 g di pangrattato + q.b.
  • 1 uovo
  • olio di arachidi q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 59.7 g
Kalorie 2367.4 kJ / 565.4 kcal
Tłuszcz 36.4 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...