Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 250.2 mg
Alternatywne przepisy
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 Std.
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10 min
Schab z Varomy
3h 40min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30 min
Schab gotowany na parze
1h 50 min
Biszkopty Lady Fingers
1h 5 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Gotowany kurczak i bulion
25 min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35 min