Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 250.2 mg
Alternatywne przepisy
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1h 20min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50h 30min
Kiełbasa słoikowa
26h 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.