Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di seppioline fresche, pulite
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 120 g di insalata mista a foglie piccole tipo misticanza
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 30 g di frutta secca mista (mandorle, anacardi, pinoli, uvetta ecc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 980.4 kJ / 234.2 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Moscardini al limone
30 min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di calamari al limone
35 min
Polpo agli agrumi
1h
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min
Insalata di calamari e pesche
40min
Insalata di calamari
55 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min