Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di seppioline fresche, pulite
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 120 g di insalata mista a foglie piccole tipo misticanza
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 30 g di frutta secca mista (mandorle, anacardi, pinoli, uvetta ecc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 980.4 kJ / 234.2 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Anelli di totano in umido
30 min
Seppioline al vino bianco
25 min
Polpo agli agrumi
1h
Insalata di calamari al limone
35 min
Insalata di mare con orzo perlato
1h 35 min.
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Insalata di calamari e pesche
40 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Insalata fredda di polpo e patate
50 min
Moscardini al limone
30 min