Sugo all'arrabbiata

Sugo all'arrabbiata

4.8 125 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porzioni

Składniki

  • 800 g di pomodori pelati freschi a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 1 peperoncino rosso
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti (1 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 448.4 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 643.1 kJ / 153.7 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...