Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

4.1 82 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di scalogno
  • 300 g di funghi porcini freschi puliti, a tocchetti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso Carnaroli
  • 40 g di vino bianco
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 40 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.1 g
Kalorie 1728 kJ / 413 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 64.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...