Velouté de piquillos et de tomates au cumin

Velouté de piquillos et de tomates au cumin

3.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • de piquillos en bocal coupés en morceaux (1 bocal de 290 g)
    225 g
  • tomates (de belle taille), pelées et épépinées
    3
  • branche de céleri effilée et coupée en morceaux
    1
  • oignons nouveaux coupés en deux
    2
  • gousse d'ail
    1
  • d'eau
    100 g
  • d'huile d'olive et 1 filet pour le dressage
    50 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café rase
  • de piment d'Espelette
    1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de ricotta
    4 c. à soupe
  • de graines de cumin
    2 pincées
  • feuilles de coriandre fraîche ciselées
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230 kcal / 962 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...