Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas

Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas

4.6 18 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Ancho-Cranberry Sauce
  • dried ancho chilies de-stemmed and de-seeded
    3
  • dried 'chile de árbol' chili (opcjonalnie) de-stemmed and de-seeded
    1
  • red onions in pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    4
  • olive oil
    ½ oz
  • chicken stock low sodium
    14 oz
  • cranberry sauce
    10 oz
  • tomato paste
    1 tbsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
Assembling Enchiladas
  • Monterey Jack cheese cubed
    3 oz
  • cheddar cheese cubed
    3 oz
  • cooked turkey meat chopped
    12 oz
    12 oz cooked chicken meat, chopped
  • black beans (approx. 15 oz), rinsed, drained
    1 can
  • oil to fry
  • corn tortillas (6 in.)
    12
  • chopped fresh cilantro to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 547 kcal / 2289 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...