Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese

Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese

4.5 25 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Filling
  • dried tarragon
    1 tbsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • lemon peel thin peel only, no pith
    ½ oz
  • mascarpone cheese
    6 oz
Roulade
  • chicken breasts, air-chilled, boneless and skinless
    4
  • prosciutto
    8 slices
  • baby spinach
    2 oz
  • shallots
    3 oz
  • unsalted butter
    1 oz
  • white wine
    6 oz
  • chicken stock low sodium
    10 oz
  • dried tarragon
    1 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • fingerling potatoes
    12 oz
  • salt
    ¼ tsp
  • all-purpose flour
    3 tbsp
  • heavy whipping cream
    2 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37 g
Kalorie 2402 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...