Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 1 tbsp dried tarragon
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- ½ oz lemon peel, thin peel only, no pith
- 6 oz mascarpone cheese
Roulade
- 4 chicken breasts, air-chilled, boneless and skinless
- 8 slices prosciutto
- 2 oz baby spinach
- 3 oz shallots
- 1 oz unsalted butter
- 6 oz white wine
- 10 oz chicken stock, low sodium
- 1 tsp dried tarragon
- 1 tsp Dijon mustard
- 12 oz fingerling potatoes
- ¼ tsp salt
- 3 tbsp all-purpose flour
- 2 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 574 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1 Std.
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1h 40min
Chicken Marsala
40 min
Beef Chili with Lemon Feta
30 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 min
Barbecue Butter
15 min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken with Mustard Sauce
45 min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50 min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50 min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min