Lemon Ricotta Pasta with Chicken

Lemon Ricotta Pasta with Chicken

4.0 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    2 oz
  • fresh parsley, leaves only
    3 sprigs
  • fresh basil leaves only, plus extra to garnish
    5 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • whole black peppercorns
    ¾ tsp
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • chicken breast fillet, boneless skinless diced (1 in)
    16 oz
  • salt
    1 tsp
  • chicken stock
    35 oz
  • dried penne pasta
    14 oz
  • ricotta cheese
    6 oz
  • lemon juice
    2 tsp
  • lemon sliced to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 388.9 kcal / 1627 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 524.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...