
Urządzenia i Akcesoria
Pesto sezamowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
ziaren sezamu, białego40 g
-
sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 pęczek
-
kolendry, świeżej tylko liście1 pęczek
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
miodu1 łyżeczka
-
oleju rzepakowego110 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378 kcal /
1581 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pesto z jarmużu
25 min
Pesto z bazylii
10 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z rukoli
10 min