Urządzenia i Akcesoria
Pesto sezamowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
60 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 pęczek kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka miodu
-
110 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1581 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Majonez curry
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Masło z orzechów nerkowca
50 min