![Albóndigas de Kale sin carne Albóndigas de Kale sin carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65717EA5-0E71-438C-8A2A-500451D414C4/Derivates/F3AD2AC4-6E03-4D72-B723-F97AF979DA9B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de baguette, en trozos
- 2 echalot, a la mitad
- 2 dientes de ajo, pelados
-
250
g de kale, sin tallos
lub 250 g de col rizada, sin tallos - 50 g de aceite de oliva
- 2 cditas de comino en polvo
- 70 g de queso feta, desmoronado
- 10 g de hojas de menta frescas, finamente picadas
- 1 huevo mediano
- sal marina al gusto
- aceite vegetal para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1662 kJ / 397 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tostadas de setas
30 Min
Trufas de almendra y dátil
1 Std.
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45 Min
Chía pudding de matcha
30 Min
Taboule de coliflor
15min
Soufflé de espinacas y dos quesos
35 min
Pay vegano de calabaza y verduras
1h 20min
Falafel de chícharo
30 Min
Keppe de quinoa
1 Std.
Bolas de hongos shiitake con aderezo de miso y tahini
1h 20min
Hongos con epazote
20 Min
Concentrado de caldo de verdura
50 Min