Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de lentejas
- agua, fría, para remojar
Falafel
- 180 g de cebolla blanca, en trozos
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 3 cditas de comino en polvo
- 2 cditas de ras el hanout (ver tip)
- 1 cdita de sal
- 330 g de aceite vegetal, para freír
Verduras
- 210 g de zanahoria, pelada, en trozos
-
330
g de col morada, en trozos
lub 330 g de col blanca, en trozos - 420 g de agua
- 330 g de camote, pelado, en cubos
- 330 g de brócoli, en trozos
Aderezo y montaje
- 210 g de yogur natural
- 2 cditas de miel de abeja
- 4 cditas de jugo de limón amarillo
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- 5 g de cebollín, en trozos
- 120 g de espinaca baby fresca, desinfectada
-
cilantro, fresco, para adornar
lub hojas de perejil fresco, para decorar - 2 cdas de semillas de granada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 833 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20min
Boloñesa de lentejas
35min
Falafel
55min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Empanadas de soja
20min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40min
Falafel
1h 30min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2h 30min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3h 10 min.
Coliflor tikka masala
30min
Tahini
25min