Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de poires, coupées en morceaux
- 400 g de bananes, coupées en morceaux
- 100 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 2 - 3 pincées de vanille en poudre
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1381.5 kJ / 329 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 37.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Flan pomme-cannelle
45 min
Gratins à la banane
35min
Tarte crémeuse aux fraises
2h
Cake aux pêches caramélisées
1h 25min
Gratin aux figues
15min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Rochers coco-banane
45 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Gâteau pommes-cannelle
1h