Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy
TM5 TM6

Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy

4.7 (20 ocen)

Składniki

Zapiekanka a'la frittata

  • 20 g migdałów, w płatkach
  • 200 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 12 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 130 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 jajek
  • 45 g mąki gryczanej
  • 20 g jarmużu, bez twardych łodyg, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ziarna sezamu, białego, ilość do posypania
  • ziarna sezamu, czarnego, ilość do posypania

Koktajl warzywno-owocowy

  • 80 - 100 g czerwonego buraka, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g marchewki
  • 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 20 - 30 g selera naciowego
  • 400 g soku pomarańczowego
  • 30 g miodu

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
12108.2 kJ / 2892 kcal
Białko
191.4 g
Węglowodany
187 g
Tłuszcz
166.7 g
Błonnik
30.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy