Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de pâte de curry vert
- 150 g de lait de coco
- 800 g de légumes variés surgelés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1051.8 kJ / 252.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles corail à l'indienne
55min
Curry végétarien
45 min
Ratatouille aux lentilles
50min
Curry de lentilles aux épinards
40 min
Lentilles corail à la provençale
30 min
Tajine végétarien
35min
Curry de pommes de terre aubergines à la coco
45 min
Dahl indien et curry de légumes
1h 25min
Biryani aux légumes et aux fruits secs
35min
Curry de pois chiches et épinards
1h
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min
Curry de légumes au lait de coco
50min