![Risotto végétarien Risotto végétarien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1951F79-37CD-4E11-8BD3-96F284D41B52/Derivates/d224cf50-73dc-463d-88c8-6825ff16855d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote, coupée en 2
- 150 g de courgette, en tronçons
- 60 g de carotte, coupée en 4
- 40 g d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto
- 120 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 90 g de tofu fumé, coupé en dés
- du sel
- du poivre moulu
- 50 g de crème de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Risotto de quinoa à la provençale
30 min
Couscous végétarien
35 min
Chili sans viande
1h
Lasagnes aux légumes
1j 15 menit
Gratin de lentilles corail
1h 20min
Chili végétarien
1sa 5 dk
Riz complet aux légumes, lait de coco et noix de cajou
1h
Bolognaise de soja
40 min
Couscous végétarien
35 min
Pâtes vertes au curry de lentilles
25 min
Tomates farcies au sarrasin
1h
Risotto méditerranéen à l'orge
55 min