Curry de lentilles aux épinards

Curry de lentilles aux épinards

4.0 184 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 3 gousses d'ail coupées en deux
  • 30 g de gingembre frais pelé et coupé en quatre
  • 30 g de beurre
  • 150 g d'oignon coupé en 6
  • 2 c. à soupe de pâte de curry indien
  • 250 g d'épinards surgelés en branches
  • 150 g de lentilles corail
  • 400 g d'eau
  • du sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 931 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...