![Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b1be473d-4ca0-4058-8d5a-dc494ceefa6f/Derivates/875ad849-008b-4c9c-a418-fc0c8c793cec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 150 g de tomates séchées
- 20 g d'huile d'olive
- 550 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 150 g de vin blanc
- 1300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés
- 2 c. à soupe de pesto de basilic
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 276 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux cèpes
30 min
Cake pesto et tomates séchées
40 分钟
Salade de pâtes aux petits pois, pesto citron
35min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 分钟
Risotto de quinoa à la provençale
30 min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Trofie au pesto
40 分钟
Risotto aux raisins et gorgonzola
40 分钟
Risotto aux asperges
45p
Risotto au pesto et au chèvre
30 min
Risotto aux asperges
35min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 Min