Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 150 g de tomates séchées
- 20 g d'huile d'olive
- 550 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 150 g de vin blanc
- 1300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés
- 2 c. à soupe de pesto de basilic
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 276 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30 Min
Risotto aux asperges
45 Min
Risotto au pesto et au chèvre
30 Min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 Min
Risotto aux cèpes
30 Min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1 Std.
Risotto aux asperges
35 Min
Pappardelle au pesto de roquette et ricotta
1 Std.
Risotto méditerranéen à l'orge
55min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 Min
Risotto de quinoa à la provençale
30 Min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min