Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan

Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan

4.2 263 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    100 g
  • d'échalotes
    80 g
  • de tomates séchées
    150 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
    550 g
  • de vin blanc
    150 g
  • d'eau
    1300 g
  • cube de bouillon de légumes 100% végétal
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de cœurs d'artichaut en conserve coupés en dés
    200 g
  • de pesto de basilic
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 276 kcal / 1160 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...