Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan

Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan

4.2 272 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 80 g d'échalotes
  • 150 g de tomates séchées
  • 20 g d'huile d'olive
  • 550 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 150 g de vin blanc
  • 1300 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de cœurs d'artichaut en conserve coupés en dés
  • 2 c. à soupe de pesto de basilic

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.1 g
Kalorie 1160 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...