Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 15 g azeite
- 10 g pasta de caril amarela
- 750 g batata-doce
-
2
c. chá de caldo de legumes
lub 2 cubos de caldo de legumes - 1000 g água
- 120 g leite de coco
- 1 pitada de pimenta
- Coentros picados q.b. para guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 578.9 kJ / 138.4 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 60.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 Min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Crème au Moulin Vert
40 Min
Sopa caprese
1 Std. 15 Min
Creme de curgete
40 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de batata-doce e curgete
40 Min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50 Min
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 Min
Creme de batata-doce
40 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min