Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 180 g cebola
- 800 g tomate em pedaços
- 400 g feijão-branco cozido
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 350 g água
- Natas q.b. p/ guarnecer
- Sementes de sésamo pretas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 301.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tomate
30 Min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 Min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de couve-flor
45 Min
Sopa de alho-francês
40 min
Caldo-verde de feijão branco
40 min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min