Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 180 g cebola
- 800 g tomate em pedaços
- 400 g feijão-branco cozido
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 350 g água
- Natas q.b. p/ guarnecer
- Sementes de sésamo pretas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 301.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijoca com agrião
40min
Sopa de tomate com feijão
40min
Crème au Moulin Vert
40min
Gougères
1小时
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Aveludado de lentilhas
40min
Sopa de tomate com manjericão
35min
Creme de abóbora e tomate
35min