Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 2 dentes de alho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 500 g couve-flor cortada em pedaços
- 150 g batata cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g couve roxa cortada em juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e queijo camembert
45 Min
Creme de curgete
20 Min
Creme de couve-flor com pinhões
40 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de curgete
40 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Aveludado de lentilhas
40 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min