Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
-
40
g óleo de coco
lub 40 g azeite - 1 c. chá de pasta de caril vermelha
- 200 g batata-doce cortada em pedaços
- 800 g curgete cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 400 g leite de coco
- Coentros, só as folhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1054.9 kJ / 252.1 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 429.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40min
Creme de batata-doce e leite de coco
45min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50min
Creme de couves
50min
Creme de curgete e brócolos
35min
Creme de ervilhas e rúcula
45min
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Creme de curgete e abóbora
50min
Creme de batata-doce
40min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa de brócolos e rúcula
40min