Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar e p/ temperar
- 350 g cogumelos porcini frescos cortados em fatias
- 3 - 4 pitadas de sal, mais q.b. p/ temperar
- 2 pitadas de pimenta preta
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 50 g queijo parmesão
- 500 g queijo ricota
- 1 ovo
- 500 g batata cortada em fatias (3-4 mm aprox.)
- 20 g pão ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1352.8 kJ / 323.3 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 301.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz cremoso vegetariano
25 Min
Gratinado de batata e aipo
1 Std. 10 Min
Penne com legumes no forno
1 Std. 5 Min
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Burritos vegan
55 min.
Tortilha espanhola baixa em calorias
45 Min
Strogonoff de legumes
30 Min
Caril de cogumelos vegan com curcuma e piripíri
25 Min
Empadão de cogumelos e castanhas
1 Std. 35 Min
Bolonhesa de frutos secos
35 Min
Guisado de grão, batata doce e espinafres
40 Min
Strogonoff de cogumelos com batata-doce
40 Min