
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de petits pains secs coupés en tranches (1 cm)
- 60 g de parmesan coupé en morceaux
- 50 g de tomates séchées à l'huile égouttées
- 1 oignon coupé en deux
- ½ c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 20 g de beurre doux et un peu pour les ramequins
- 150 g de lait
- 2 œufs
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 246 kcal / 1028 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 2.3 g