Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 150 g de farine de blé
- 40 g de farine de sarrasin
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 60 g d'eau
La garniture
- 600 g d'oignons (4 oignons), de Roscoff de préférence, coupés en quatre
- 20 g de beurre demi-sel et 10 g en copeaux
- 70 g d'olives noires
- 16 filets de sardine
- poivre moulu
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2447 kJ / 585 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
La sagamité
50min
Soupe corse
13 godz. 15 min
Tarte de Savoie au chou
1h 30min
Ma moussaka "désorientée"
1h 30min
Croustade aux pommes
50min
Hareng mariné et radis roses
1h 15min
Assiette de vanets
Brak ocen
Salade vietnamienne, crevettes et nouilles
20min
Tajine de pintade au fenouil
1h 15min
Salade de haddock, mâche et pomme de terre
45min
Tartinade de lentilles
1h 15min
Tortilla à la piperade
55min