Tarte aux sardines et aux olives

Tarte aux sardines et aux olives

3.8 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 parts

Składniki

La pâte
  • 150 g de farine de blé
  • 40 g de farine de sarrasin
  • 60 g de beurre demi-sel coupé en dés
  • 60 g d'eau
La garniture
  • 600 g d'oignons (4 oignons), de Roscoff de préférence, coupés en quatre
  • 20 g de beurre demi-sel et 10 g en copeaux
  • 70 g d'olives noires
  • 16 filets de sardine
  • poivre moulu
  • fleur de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 26 g
Kalorie 2447 kJ / 585 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...