Pizza aux sardines

Pizza aux sardines

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 parts

Składniki

La pâte à pizza
  • de levure boulangère fraîche
    5 g
  • d'eau
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    250 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de sel
    10 g
La garniture
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de tomates pelées
    400 g
  • sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • sel et 1-2 pincées pour la finition, à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de sardines à l'huile (2 boîtes)
    200 g
  • de feta
    150 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • d'origan frais
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 547.8 kcal / 2302.2 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 55.2 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...