Pizza aux sardines

Pizza aux sardines

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 parts

Składniki

La pâte à pizza
  • 5 g de levure boulangère fraîche
  • 150 g d'eau
  • 250 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 10 g de sel
La garniture
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 400 g de tomate pelée
  • 1 c. à soupe sucre en poudre
  • 1 c. à café sel et 1-2 pincées pour la finition, à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de sardines à l'huile (2 boîtes)
  • 150 g de feta
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées d'origan frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 25 g
Kalorie 2302.2 kJ / 547.8 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 55.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...