Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gouda en cubes
- 35 g de beurre demi-sel, et une noisette pour les moules
- 250 g de roquette
- 125 g de farine
- 1 c. à café bombée de levure chimique
- 2 œufs
- 30 g d'huile de tournesol
- 100 g de lait
- ½ c. à soupe de sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
- 1 c. à soupe de mascarpone
- poivre moulu
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- 2 oignons frais, ciselés
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2756 kJ / 660 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1h
Muffins courgette, cottage cheese et noisettes
40min
Cake chocolat et gingembre confit
1h 15min
Tartine petits pois, feta et herbes fraîches
20min
Minicakes tomate confite et roquefort, sans gluten
50min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette
1h 15min
Focaccia aux pois chiches
3 Std.
Muffins ciboulette-jambon fumé
45min
Houmous de chou-fleur
35min
Cake aux 3 fromages
50min