Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi grandi (vedere consigli)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di patate, pelate e a fette sottili
- 80 g di cipolla in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 60 g di foglie di sedano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 filetti di acciughe fresche, deliscate
- 100 g di vino bianco secco
- 20 g di pinoli
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale dissalati
- 50 g di olive taggiasche denocciolate
- 150 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1196 kJ / 286 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moscardini al limone
30min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà alla cappuccina
55min
Baccalà alla livornese
35min
Buridda alla ligure
55min
Baccalá alle olive
25min
Baccalà alla Veracruz
1h
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Seppie in zimino
40min