Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 150 g di piselli surgelati
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 80 g di burro fuso
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 83.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 513 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di carote
1h
Spatzle agli spinaci
1h
Lasagne alle verdure (vegan)
2h
Svizzere vegetariane
1h 30min
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3 Std.
Gnocchi di lenticchie con sugo di cotechino
1h 50 min.
Gnocchi di lenticchie con luganega
1h 35min
Big burger
1h
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
2u. 20min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Gnocchi zucca e salmone
1h 5min