Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 150 g di piselli surgelati
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 80 g di burro fuso
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 83.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 513 mg
Alternatywne przepisy
Pasta integrale con crema di ceci e gamberetti
35 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 Min
Polpette di cous cous e piselli (senza glutine)
40 Min
Gnocchi di lenticchie con sugo di cotechino
1h 50min
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10 min
Polpette di carote
1 Std.
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Spaghetti di zucchine con salsa alle olive e menta
30 Min
Burger piselli e ricotta
35 Min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min