Struffoli (Italie)

Struffoli (Italie)

4.6 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 pièces

Składniki

Le struffoli
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de beurre doux
    5 g
  • de sucre en poudre
    90 g
  • de liqueur italienne, type Strega ou Galliano
    50 g
  • œufs moyens (53-63 g)
    4
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • de bicarbonate de sodium
    1 pincée
  • de sel marin
    1 pincée
  • le zeste d'un citron jaune non traité finement râpé
  • le zeste d'une orange non traitée finement râpé
  • huile d'arachide
    1000 g
Le glaçage
  • de miel
    300 g
  • d'eau
    25 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • le zeste d'une orange non traitée, râpé
  • le zeste d'un citron jaune non traité râpé
  • d'écorces d'orange confite
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 315 kcal / 1318 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...