Struffoli (Italie)

Struffoli (Italie)

4.6 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 pièces

Składniki

Le struffoli
  • 500 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 5 g de beurre doux
  • 90 g de sucre en poudre
  • 50 g de liqueur italienne, type Strega ou Galliano
  • 4 œufs moyens (53-63 g)
  • 1 pincée de cannelle en poudre
  • 1 pincée de bicarbonate de sodium
  • 1 pincée de sel marin
  • le zeste d'½ citron jaune non traité finement râpé
  • le zeste d'une orange non traitée finement râpé
  • 1000 g huile d'arachide
Le glaçage
  • 300 g de miel
  • 25 g d'eau
  • 50 g de sucre en poudre
  • le zeste d'une orange non traitée, râpé
  • le zeste d'½ citron jaune non traité râpé
  • 100 g d'écorces d'orange confite

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 4.4 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...