Zuppa inglese

Zuppa inglese

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 parts

Składniki

La crème pâtissière
  • 500 g de lait
  • 20 g de sucre vanillé
  • 100 g de sucre en poudre
  • 60 g de fécule de maïs
  • 4 jaunes d'œufs à température ambiante
  • le zeste d'un citron jaune non traité finement râpé
  • 80 g de chocolat noir 70% de cacao haché finement
La génoise
  • 6 œufs à température ambiante
  • 160 g de sucre en poudre
  • 160 g de farine de blé tamisée
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de liqueur rouge Alkermes (voir "Variante(s)")
  • 100 g d'eau
  • 100 g de cerises amarena, au sirop égouttées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9 g
Kalorie 1782 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...