Zuppa inglese

Zuppa inglese

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 parts

Składniki

La crème pâtissière
  • de lait
    500 g
  • de sucre vanillé
    20 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de fécule de maïs
    60 g
  • jaunes d'œufs à température ambiante
    4
  • le zeste d'un citron jaune non traité finement râpé
  • de chocolat noir 70% de cacao haché finement
    80 g
La génoise
  • œufs à température ambiante
    6
  • de sucre en poudre
    160 g
  • de farine de blé tamisée
    160 g
  • de sel
    1 pincée
  • de liqueur rouge Alkermes (voir "Variante(s)")
    250 g
  • d'eau
    100 g
  • de cerises amarena, au sirop égouttées
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 426 kcal / 1782 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...