Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 400 g de farine fleur
- 30 g d'huile d'olive et un peu pour graisser le récipient
- 1 ½ c. à café de sel
Garniture
- 300 g de mozzarella, en morceaux (2-3 cm)
- 400 g de tomates en morceaux, sans graines (voir conseil)
- 40 g d'huile d'olive, et un peur pour le moule
- 1 c. à café de sel
- 6 feuilles de basilic frais, lavé et séché
- 100 g de jambon, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3558 kJ / 851 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni végétariens
1 Std. 50 Min
Burgers de dinde
1 Std. 25 Min
Gin tonic infusé à l'ananas
Brak ocen
Pâtes au pesto blanc (Métrique)
40 Min
Vol-au-vent aux quenelles
35 Min
Pain toast
16 Std.
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Roulade au citron
3 Std.
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45 Min
Boulettes sur purée Parmentier
1 Std.