Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
370
g de vin blanc, bourgogne ou beaujolais de préférence
lub 370 g de vin rouge - 2 bâtons de cannelle
- 2 étoiles de badiane
- 4 clous de girofle
- 500 g de sucre à confiture
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 4521 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 252 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confit d'oignons rouges
4u.
Sucre de Noël
1 godz. 5 min
Sucre orange-épices de Noël
2 Std.
Sucre pomme-cannelle
5 dk
Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !
5 dk
Confiture de lard
25min
Sucre à la noix de muscade et au chocolat
5 dk
Sel aromatisé à la sauge
5 dk
Rillettes de poulet
6h
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Confiture de pommes à la pâte d'amande
25min
Confiture aux épluchures de pomme
45 Min