![Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E461EF68-FE34-4155-8E57-65BC2B796740/Derivates/0880980d-e1a6-4d14-8a8d-ddc016fb852f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de caramel au beurre salé
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le jour même
- 30 g de poudre au caramel maison (voir "Conseil(s)")
- 30 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 420.5 kJ / 100.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3 godz. 30 min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Truffes chocolat-noisette
12h
Bûche glacée chocolat mandarine
5 godz. 45 min
Truffes au chocolat blanc
1 Std. 35 Min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24sa 30 dk
Truffes à la crème de whisky
2 Std. 20 Min
Poudre au caramel
1h
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4h
Sapin en riz soufflé, canneberges et pistaches
1h 30min
Eclairs au foie gras
3 Std. 15 Min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3 Std.