Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de caramel au beurre salé
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le jour même
- 30 g de poudre au caramel maison (voir "Conseil(s)")
- 30 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 420.5 kJ / 100.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Assortiment de truffes au chocolat
45 min
Saucisson au chocolat
6u. 25min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45min
Poudre au caramel
1h
Petits chocolats
3sa 20 dk
Truffes au cacao et fruits secs sans sucre ajouté
45 min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Parfait au caramel
7ωρ.
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min