Tourtière aux pruneaux

Tourtière aux pruneaux

3.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 parts

Składniki

  • orange non traitée
    1
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • d'armagnac
    40 g
  • d'eau
    250 g
  • de pruneaux dénoyautés
    250 g
  • de raisins secs de Corinthe
    50 g
  • de graisse de canard et un peu pour le moule
    70 g
    70 g de beurre doux, et un peu pour le moule
  • de pâte filo (ou phyllo)
    10 feuilles

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 350.9 kcal / 1472.6 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 59.6 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...