Tourtière aux pruneaux

Tourtière aux pruneaux

3.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 parts

Składniki

  • 1 orange non traitée
  • 150 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 40 g d'armagnac
  • 250 g d'eau
  • 250 g de pruneaux dénoyautés
  • 50 g de raisins secs de Corinthe
  • 70 g de graisse de canard et un peu pour le moule
    70 g de beurre doux, et un peu pour le moule
  • 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 3.4 g
Kalorie 1472.6 kJ / 350.9 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...