Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 40 g d'armagnac
- 250 g d'eau
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 50 g de raisins secs de Corinthe
-
70
g de graisse de canard, et un peu pour le moule
lub 70 g de beurre doux, et un peu pour le moule - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1472.6 kJ / 350.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12u.
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1 Std.
Fenetra de Toulouse
1hod. 30min
Pastilla d'agneau aux fruits secs
1 Std.
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 Std.
Sabayon sucré
30min
Pudding vapeur
1 Std.
Soufflé au chocolat et à l'orange
50min
Tiramisu aux cerises
2 godz. 15 min
Rivani (gâteau de semoule à l'orange)
1hod. 15min
Croustade aux pommes
50min
Gâteau nantais
1 Std.