Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 280 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 230 g de noisettes décortiquées, et 22 noisettes pour le coeur des truffes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 798 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Cannelés
13 godz. 45 min
Crème au chocolat
3h 25min
Assortiment de truffes au chocolat
45 min
Saucisson au chocolat
6h 25min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Bûche chocolat-orange
3 godz. 45 min
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3 Std. 20 Min
Pavés chocolat et mendiants
20 min
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 Std. 30 Min
Bûche aux marrons
1h 40min
Crème anglaise
10min