Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g vinagre
- 4 ovos
- 25 g poejo
- 1 dente de alho
- 450 g tomate em pedaços
- 50 g azeite
- 5 g concentrado de tomate
- 500 g posta de perca
- 300 g pão alentejano cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2434 kJ / 582 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella de orzo e mexilhões
55 min
Caldeirada de conservas
35 min
Sardinhas de escabeche
48h
Rosbife com molho de curgete e hortelã
1h
Operetta de marisco
Ninguna valoración
Técnica Laços
Ninguna valoración
Risoto de borrego com couve-flor e pão picante
Ninguna valoración
Arroz de cabidela
1h 10 min
Alheiras
3 Std.
Coelho com ameixas e sultanas
3h 50min
Souflezinhos com molho de tomate e arroz de espinafres
1h 30 min
Caril Madras
5min