Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, to brush, plus extra to grease
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ¼ - ½ fresh red chilli
- 130 g fresh baby spinach leaves
- 250 g cream cheese, cut into pieces
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 tsp sea salt
- 100 g pecan nuts, roasted
- 300 g fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into pieces
- 12 sheets filo pastry, plus extra as needed
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2853.3 kJ / 679.3 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 896.1 mg
Alternatywne przepisy
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1h 30min
Risoni with salmon and spinach
25 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 min
Plaited pork pie
40 min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Beef and coconut soup
30 min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1 Std. 20 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2hod. 50min
Smoked salmon slice
2h 40min
Salmon en croute
50 Min
Fish pie
1 Std. 15 Min