Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, to brush, plus extra to grease
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ¼ - ½ fresh red chilli
- 130 g fresh baby spinach leaves
- 250 g cream cheese, cut into pieces
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 tsp sea salt
- 100 g pecan nuts, roasted
- 300 g fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into pieces
- 12 sheets filo pastry, plus extra as needed
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2853.3 kJ / 679.3 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 896.1 mg
Alternatywne przepisy
Rustic beef tarts
1hod.
Sous vide salmon with greens (Diabetes, TM6)
1h 35min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Rice salad with warm mustard dressing
1 Std. 40 Min
Coffee-rubbed beef with fennel salad
3 Std. 15 Min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30min
Cheese and spring onion galette
1 godz. 15 min
Passionfruit and macadamia truffles
3 Std. 30 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 min
Red and green Christmas shortbread
2 Std. 20 Min