Urządzenia i Akcesoria
Little citrus puddings (Diabetes)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
water4 tbsp
-
gelatine powder1 tsp
-
reduced-fat coconut milk125 g
-
gluten free cornflour2 tsp
-
lime zest plus extra to garnish1 tsp
-
lime juice (approx. 4 limes)80 g
-
eggs separated2
-
caster sugar75 g
-
shredded coconut or flaked, toasted2 tbsp
-
fresh mint leaves only, to garnish4 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
40.8 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
485 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean-style stuffed capsicum
45 min
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Apple and cinnamon hot cross buns
2 godz. 20 min
'Sun City' chicken and cauliflower curry
40 min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 godz. 20 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
White Bean, Tasmanian truffle and chive soup (Paul Foreman)
15 min
Plum brioche buns
2 godz. 30 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Mini bacon and vegetable frittatas
35 min