Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon and ricotta filling
- 100 g smoked salmon
- 200 g ricotta
- 1 ½ pieces preserved lemon, rind only, rinsed and chopped (approx. 1 tsp chopped)
- 1 tbsp lemon juice
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- ground black pepper, to taste
Choux pastry
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (2 cm)
- 125 g water
- 75 g plain flour
- 1 pinch salt
- 2 eggs, plus extra 1 egg lightly beaten, for brushing
- nigella seeds, for sprinkling
Assembly
- 100 g smoked salmon, cut into pieces (3 cm)
- fresh dill, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 530.7 kJ / 126.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10min
Champagne poached chicken terrine
1 godz. 30 min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Smoked trout pâté
3h 15min
Parmesan gelato
4h 30min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Profiteroles
2h
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Cheese soufflés
30 min
Leek and smoked salmon dip
55 min
Duck and cherry salad
45 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h