Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon and ricotta filling
- 100 g smoked salmon
- 200 g ricotta
- 1 ½ pieces preserved lemon, rind only, rinsed and chopped (approx. 1 tsp chopped)
- 1 tbsp lemon juice
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- ground black pepper, to taste
Choux pastry
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (2 cm)
- 125 g water
- 75 g plain flour
- 1 pinch salt
- 2 eggs, plus extra 1 egg lightly beaten, for brushing
- nigella seeds, for sprinkling
Assembly
- 100 g smoked salmon, cut into pieces (3 cm)
- fresh dill, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 530.7 kJ / 126.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and smoked salmon dip
55min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 Std. 30 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Spiced pear jam and chorizo
1 Std. 35 Min
Gougères
55min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Lime meringue tartlets
2 Std. 40 Min