Torta de atum e cogumelos com molho de tomate

Torta de atum e cogumelos com molho de tomate

4.4 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 doses

Składniki

Recheio
  • salsa
    10 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    35 g
  • cogumelos laminados
    200 g
  • sal
    1 pitada de
  • Pimenta q.b.
  • cebola
    60 g
  • leite
    200 g
  • farinha tipo 65
    30 g
  • atum em lata escorrido
    250 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
Torta
  • ovos
    5
  • sal
    ½ c. chá de
  • farinha tipo 55
    80 g
  • Manteiga q.b. p/ untar
Molho de tomate
  • cebola
    80 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    20 g
  • tomate em pedaços
    200 g
  • açúcar
    1 pitada de
  • sal
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 237.6 kcal / 994.1 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 638.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...