Wersje kompatybilne
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 10 g salsa
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 200 g cogumelos laminados
- 1 pitada de sal
- Pimenta q.b.
- 60 g cebola
- 200 g leite
- 30 g farinha tipo 65
- 250 g atum em lata, escorrido
- 1 pitada de noz-moscada
Torta
- 5 ovos
- ½ c. chá de sal
- 80 g farinha tipo 55
- Manteiga q.b. p/ untar
Molho de tomate
- 80 g cebola
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 994.1 kJ / 237.6 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 638.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne em massa folhada
40 min
Canja de frango com nabiças
55 min
Empanada de sardinha
3 Std.
Frango com rum e coca-cola
40 min
Tortilha de batata a vapor - TM5
45 min
Salada de frango e abacate
25 min
Chipa
30 min
Salada de frango com queijo de cabra
1h 15 min
Clafoutis de tomate-cereja
50 min
Sopa de entulho com tortellini
30 min
Empadão de frango com caril
1h 15 min
Empadão enrolado
1h 30 min