Risoto de espinafres e fiambre

Risoto de espinafres e fiambre

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 doses

Składniki

  • queijo parmesão
    80 g
  • azeite
    10 g
  • manteiga
    30 g
  • cebola
    70 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    50 g
  • dente de alho
    1
  • vinho branco
    80 g
  • água
    900 g
  • caldo de galinha
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • sal
    1 c. chá de
  • arroz p/ risoto
    300 g
  • espinafres cortado em tiras
    150 g
  • queijo feta esfarelado
    80 g
  • fiambre fatiado, cortado em tiras
    150 g
  • Pimenta q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 386.3 kcal / 1616.2 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1010 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...