Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sobras de pão
- 200 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 200 g fiambre cortado em pedaços
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g esparguete
- 50 g manteiga
- 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2102 kJ / 502.4 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1350.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omeleta de tomate-cereja e queijo chèvre
25 min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1h
Massa com chouriço e feta
35 min
Tarte de alho-francês e fiambre
50 min
Piza sem fermento com chourição e cogumelos
50 min
Lasanha de coelho com massa de castanha
1h 50min
Arroz de carqueja
1 Std. 10 Min
Piza bolonhesa fechada
1 Std. 15 Min
Empadão de fiambre
1h
Quiche limpa-frigorífico do Natal
1h
Quiche de frango com abóbora
1h 30min
Lombo de porco recheado
1h 30min