Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora

Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 doses

Składniki

Borrego
  • alho
    4 dentes de
  • colorau
    1 c. sopa de
  • folhas de alecrim
    1 c. sopa de
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite
    50 g
  • perna de borrego desossada (1500 g aprox.)
    1
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    120 g
  • folhas de tomilho
    1 c. chá de
Recheio
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    30 g
  • grelos descongelados e escorridos
    200 g
  • vinagre
    1 c. sopa de
  • alheira s/ pele
    100 g
  • vinho branco
    150 g
  • vinho do Porto
    50 g
Arroz Selvagem
  • cebola
    50 g
  • coentros
    15 g
  • azeite
    30 g
  • abóbora-manteiga cortada em cubos (1 cm aprox.)
    150 g
  • arroz selvagem
    300 g
  • água
    800 g
  • sal
    1 c. chá de
  • lima só o sumo
    ½

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 681 kcal / 0 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...