Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g cavala
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 135 g azeite
- 15 g salsa
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g vinho branco
- 600 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3628 kJ / 868 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldeirada de peixe
45 Min
Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão
45 Min
Lulas guisadas
50 menit
Borrego mediterrânico
10h
Almôndegas de frango com molho de caril e arroz de agrião
40 min
Carapaus alimados
24h
Cavala a vapor com esmagada de grão
40 min
Cavala à tanoeiro - TM5
55 Min
Piza afrodisíaca
1j
Polvo guisado do Faial
1h 10 min
Caldeirada de bacalhau
40 min
Feijoada de polvo
1j 30 menit