Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g cavala
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 135 g azeite
- 15 g salsa
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g vinho branco
- 600 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3628 kJ / 868 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migas da Lousã
12h 40min
Escabeche de peixe-espada com batatinha nova e molho de mostarda
50 Min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40min
Carapaus alimados
24h
Bacalhau gratinado com couve
1 Std. 35 Min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40min
Caldeirada de peixe
45 Min
Cavala à tanoeiro - TM5
55 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Arroz de carapau - Kedgeree
1 Std.
Favada
55 Min
Pescada com batatas ao vapor
40min