Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- Agrião, só as folhas, q.b. p/ guarnecer
- 1 c. sopa de tomilho-limão, só as folhas
- 2 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 200 g queijo-creme
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 300 g filetes de cavala em azeite escorrida
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 808 kJ / 193 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migas de broa com bacalhau
30min
Açorda de marisco
30min
Creme de couve-flor e coentros e Bacalhau com cebolada de pimentos e grão
1 godz. 5 min
Salada cor de rosa
10 Min
Cocotes
40min
Patê de salmão
5 Min
Torta de bacalhau
1 Std.
Patê de salmão
10 Min
Patê de cavala fumada
5 Min
Patê marinheiro
5 Min
Patê de alheira
20 Min
Patê de sardinha
5 Min