Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 10 g salsa, só as folhas
- 350 g farinha tipo 55
- 120 g manteiga
- 70 g água
Recheio
- 40 g azeite
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 1 malagueta vermelha cortada em pedaços
- 100 g bacon em cubos
- 50 g farinha de trigo
- 1 c. chá de sal
- 400 g leite
- 10 - 15 gotas de Tabasco® vermelho
- 150 g tomate-cereja cortado em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 544 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de maçã em massa filo
40 min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 min
Tarte de espinafres e arroz
35 Min
Girafa torta
30 Min
Lasanha de fiambre
55 Min
Quiche de presunto e Camembert
1 Std.
Quiche de batata e espinafres
1 Std.
Torta de batata limpa-frigoríficos
1h 40min
Tarte piza
40 min
Esparguete preto com camarão agridoce
50 Min
Tarte de cebola e azeitona
50 Min
Tarte fresca de limão
2 godz.