Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 30 g poejo cortados em pedaços
- 2 ovos
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 c. chá de colorau
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 60 g farinha
- 1 folha de louro, fresca
- 2 c. chá de vinagre (opcjonalnie)
- 2 fatias de pão alentejano
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1606.7 kJ / 384 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 2971.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Perdiz de escabeche
24 Std.
Migas de broa com bacalhau
30 Min
Açorda de poejos
40 Min
Gaspacho
30 Min
Ensopado de borrego
1j
Salada de ovas
40 Min
Favas guisadas
50 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Sopa de cação
40 Min