Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 30 g poejo cortados em pedaços
- 2 ovos
- Azeite q.b p/ pincelar
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 c. chá de colorau
- 60 g farinha
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 1 folha de louro, fresca
- 2 c. chá de vinagre (opcjonalnie)
- 2 fatias de pão alentejano
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1606.7 kJ / 384 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 2971.1 mg
Alternatywne przepisy
Açorda de bacalhau com tomate
25 Min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Açorda de tomate
20 Min
Ervilhas com ovos escalfados
40 Min
Favas guisadas
50 Min
Bacalhau espiritual
50 Min
Arroz doce
1 Std.
Feijoada de chocos
40 Min
Sopa de cação
40 Min
Canja de maruca
35 Min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Caldo de borrego com hortelã
50 Min