Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 50 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 150 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 14 ovos
- 100 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- 300 g posta de bacalhau demolhado
- 100 g grão-de-bico cozido escorrido
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa, só as folhas
- 10 g coentros, só as folhas
- 1 pitada de pimenta
- 25 g pimento verde cortado em tiras
- 25 g pimento vermelho cortado em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau da consoada gratinado
1h 15min
Bacalhau com broa e pimentos
1j
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1j
Bola de bacalhau
1j 30 menit
Laçarotes com bacalhau marinado
6h
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50 Min
Empadão da consoada
1j
Tarte de bacalhau e brócolos
1 Std. 10 Min
Rolo de bacalhau
2 Std.
Bacalhau de cebolada e broa
1j
Bacalhau à Assis
25 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min